Bilfritt Café

- men det finns flera olika sätt att ta sig hit


Knappstadviken ligger söder om bostadsområdena Romstad och Bellevue i Karlstad, cirka fem kilometer sydväst om Karlstads centrum.

Läs mer om Knappstadviken på Karlstad kommuns hemsida. Scrolla ner för att få information om flera olika sätt att hitta till oss. 


Caféet inryms i en privatbostad

Eftersom vi som äger caféet också bor här, vädjar vi till er besökare att använda er av den skyltade entrén till caféet som ligger i direkt anslutning till Knappstadleden, norrifrån. Vägen in till vårt hus från söder leder direkt in till vår privata del av bostad och tomt och är endast avsedd för familj och nära vänner. Se karta nedan. 

Promenera eller cykla till oss

Du kan enkelt cykla till oss både från Skoghall och Karlstad. Från Karlstad kan du cykla till oss längs älven via Romstad nedanför Kartberget o Björkås. Sista 600 m på Knappstadsleden följer du orange markering och våra egna skyltar för att hitta rätt. På Knappstadleden gäller cykelförbud och här får du välja på att dra din cykel, eller parkera den vid Naturentrén.

Du kan även cykla eller gå cykelvägen utmed Skoghallsvägen. Denna väg fungerar både från Karlstad, Skoghall eller parkeringen vid Naturentren.

Gång- och cykelkartan nedan

Svarta prickar: Gång- och cykelväg, de sista 600 m har tyvärr ett cykelförbud. 

Röda prickar: Gång- och cykelväg, sista 200 m är smalare skogsstig och cykelförbud råder. 

Lila prickar: Gångstig genom skogen, varav vissa partier är på spångar och genom kohagar.

Blå prickar: Alternativ för dig som vill ta en längre promenad. 

Besök Oss Med Egen Båt
Vi  har plats för ett flertal båtar för dig som vill komma älvvägen. Det finns ett antal bryggplatser för medelstora båtar. Har du en utombordsmotor som går att tilta är chansen större att du kan hitta en ledig plats då vissa platser har begränsat djup.
Du kan även ta kajak, vattenskoter eller SUP och angöra direkt vid gräsmattan.


Besök oss med bil
För varje helg som gått har intresset för att besöka oss ökat. Vänligen respektera skyltarna om privat väg. Bilvägen ner till oss är mötesfri och inte tillåten att använda för besökande till caféet.


För långväga gäster rekommenderar vi i första hand den skyltade parkeringsplatsen längs Skoghallsvägen. Om den är fullbelagd vädjar vi om att ni följer gällande trafikregler på intilliggande bostadsområden inför promenaden till oss.  Om du har ett handikapptillstånd för din bil, är du välkommen att kontakta oss för vidare information.